Каролине Возняцки очаквано напуска надпреварата за титлата в тазгодишния "Уимбълдън". Бившата №1 се превърна в поредната представителка на Топ 10, приключила участието си в надпреварата, след като през днешния ден отстъпи с 4:6, 4:6 на Гарбине Мугуруса. Така, единствено две тенисистки от челната десетка остават в спора за титлата, а именно Серина Уилямс и Мария Шарапова.

След няколко спокойни гейма за сервиращите, испанката успя да притисне съперничката си в петия гейм и се добра до два брейкбола, но не успя да се възползва от тях. Два гейма по-късно обаче сценарият се повтори и този път Мугуруса не сгреши, а до края испанката успешно запази предимството си, отразявайки двата шанса за рибрейк, до които достигна Возняцки в последния гейм.

Датчанката неутрализира брейкпойнт в първото си подаване във втората част, след което дори проби за първи път в мача, но талантливата испанка отвърна в моментален рибрейк. Последваха пет гейма за сервиращите, а решителният момент в мача настъпи при 4-4, когато Мугуруса отново натисна от ретур и проби, а след това успешно затвори срещата на собствен сервис.

Следващата съперничка на Гарбине ще бъде намиращата се в чудесна форма Тимеа Бачински, която започна ужасно срещата си с Моника Никулеску, измъквайки един-единствен гейм в първия сет, но в крайна сметка се пребори за крайната победа.

Място на четвъртфиналите си осигури и бившата финалистка Агнешка Радванска, която успя да се справи със съпротивата на Йелена Янкович, надигравайки я със 7:5, 6:4.