Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Велислав Вуцов, със сигурност няма да води "канарчетата" след зимната пауза, пише Livesport.bg.

Ръководството на тима, в лицето на Иван Джиджев и Тервел Златев от известно време насам не е доволно от начина, по който играе отборът и най-вече от резултатите в ключовите дербита срещу водещите отбори. До момента Велислав Вуцов успя да спечели победи само срещу Берое и Литекс.

В сблъсъците с Левски "канарчетата" паднаха два пъти, а ЦСКА и Лудогорец също записаха победи. Също така, шефовете на тима не са доволни и от факта, че отборът е крайно неубедителен в гостуванията си.

Въпреки че бюджетът е значително по-малък от миналата година, ръководството на клуба е на мнение, че той е достатъчен за присъствие на Ботев в челната шестица. Имайки предвид недоброто финансово състояние на останалите клубове в "А" група, целта е абсолютно постижима.

Мястото на Вуцов ще бъде заето от пристигналия наскоро в клуба помощник треньор - Антон Велков. В следващия кръг Ботев гостува на Славия, а при загуба в София, е много вероятно Вуцов да си тръгне още преди зимната пауза.

Днес "канарчетата" загубиха с 0:3 като домакин от Левски, а след поражението Ботев вече е извън първата шестица.