По традиция последният ден от месец януари бележи краят на т.нар. зимни трансферен прозорец в Европа. За разлика от предишни година, до момента големите отбори са сравнително пасивни и не се наемат на сериозни трансфери по средата на сезона.

Това обаче далеч не значи, че до края на деня няма да станем свидетели на някой грандиозен трансфер, напротив. За пример ще дадем миналата година, когато именно в последните минути от прозореца Фернандо Торес премина в Челси срещу 50 милиона паунда, а срещу 35 милиона Анди Керъл зае мястото му в Ливърпул.

Тази година най-сериозното име, спрягано за трансфер през целия януари бе Карлос Тевес. Желан от Милан, Интер и ПСЖ, аржентинецът има на разположение само още няколко часа, за да финализира трансфера си. В противен случай ще трябва да удължи мъките си на „Етихад" още поне 4 месеца.

По традиция особено активни в последния момент са италианските отбори, така че не е изключено да станем свидетели и на „трансферна бомба" на Апенините.

Предлагаме ви част от най-интересните трансфери през деня:

- ОФИЦИАЛНО: Милан привлече 21-годишният нападател Лукаш Раджиа, който идва от бразилския Интернасионал. 

- ОФИЦИАЛНО: Фреди Гуарин премина в Интер

- ОФИЦИАЛНО: Уейн Бридж премина в Съндърланд под наем

- Милан
стартира преговори за Карлос Тевес

- ОФИЦИАЛНО: Тотнъм взе под наем Луис Саха от Евертън

- ОФИЦИАЛНО: Рома привлече Маркиньо от Флуминензе под наем до края на сезона.

- ОФИЦИАЛНО: Милан привлече Съли Мунтари от Интер под наем до края на сезона.

- Барселона обмисля сензационен трансфер на Карлос Тевес от Манчестър Сити.

ОФИЦИАЛНО: Милан привлече младия нападател Филип Просеник (18г.) от Челси.

- ОФИЦИАЛНО: Хофенхайм привлече нападателя Сърджан Лакич от Волфсбург под наем до края на сезона.

- Съли Мунтари е много близо до трансфер в Милан. Според информация на "Скай Италия" "росонерите" са се отказали от Паломбо (Сампдория), който пък сега в спряган за Интер. Мунтари ще премине в Милан под наем.

ОФИЦИАЛНО: Удинезе привлече Микеле Пациенца от Ювентус.

- КПР проявява интерес към Боби Замора. Късно снощи КПР договори нападателя на Лацио Джибрил Сисе.

- От Анжи Махачкала започнаха преговори за нападателя на Арсенал Андрей Аршавин.

- ОФИЦИАЛНО: Павел Погребняк премина в състава на Фулъм.

- Филип Кутиньо бе представен официално като ново попълнение на Еспаньол. Талантливият полузащитник ще играе в тима под наем от Интер до края на сезона.

- Защитникът на Манчестър Сити Уейн Бридж е заминал за Съндърланд, за да премине медицински тестове и да подпише под наем до края на сезона с местния отбор.

- ОФИЦИАЛНО: Челси привлече полузащитника на Генк Кевин Де Брюин, който подписа договор за 5.5 години. Халфът ще се присъедини към новия си отбор през лятото.

- Тотнъм ще привлече под наем Луис Саха от Евертън, ако се раздели с нападателя Роман Павлюченко.

- Байер Леверкузен води преговори с Тотнъм за защитника Ведран Чорлука.

- ОФИЦИАЛНО: Трети футболист се раздели с Ювентус! Това е нападателят Винченцо Якуинта, който ще довърши сезона в Чезена.

- ОФИЦИАЛНО: Ювентус се раздели с нападателя Лука Тони, който вече е футболист на Ал Насър.

- ОФИЦИАЛНО: Защитникът на Ювентус Марко Мота премина под наем до края на сезона в Катания.

- Манчестър сити е близо до привличането на полузащитника на Рома Давид Писаро. Контрактът ще бъде под наем до края на сезона.

- Отборът на Милан е фаворит за подписа на капитана на Сампдория Анжело Паломбо. "Росонерите" имат страхотни проблеми в халфовата линия, което е наложило мярката. Иначе Паломбо е спряган също за Интер, Фиорентина и Ювентус.

- Старши треньорът на Лече Серсе Козми приветства за добре дошъл в отбора Валери Божинов, който се завърна в родния си тим под наем от Спортинг Лисабон. "Той е страхотен нападател, млад е, а вече иам доста опит зад гърба си. Надявам се, че ще успее да си върне формата при нас", каза Козми.

- Треньорът на Милан Масимилиано Алегри сподели, че "няма надежда Карлос Тевес" да акостира на "Сан Сиро" преди края на трансферния прозорец. Наставникът добави, че Пипо Индзаги все още не е решил дали да остане или да напусне Милан.

- Болтън привлече японския полузащитник на Арсенал Рио Миячи под наем до края на сезона.

- ОФИЦИАЛНО: Футболистът на Твенте Марк Янко е играч на Порто. Договорът е за три години и половина.

- ОФИЦИАЛНО: Юношата на Барселона Виктор Санчес подписа договор за три години и половина с Еспаньол.

- ОФИЦИАЛНО: Байер Леверкузен взе полузащитника на Тотнъм Ведран Чорлука под наем до края на сезона. "Много сме щастливи, че играч с 52 мача за националния отбор на страната си ще играе за нас", коментира Руди Фьолер.

- ОФИЦИАЛНО: Майнц 05 отново привлече в състава си нападателя Мохамед Зидан, който бе играч на Борусия (Д). Това е трети път, в който египетският футболист ще облече екипа на този тим.

- Михаел Балак няма да напуска Байер Леверкузен поне до края на сезона, потвърди агентът му.

- ОФИЦИАЛНО: Бранителят на Бирмингам Лиъм Риджуел вече е играч на Уест Бромич Албиън. 27-годишният футболист подписа за 2.5 години, а трансферната сума засега не се съобщава.

- Ненужният в Барселона бивш футболист на Арсенал Александър Хлеб може да премине в гръцкия Олимпиакос. В момента двата клуба преговорят относно бъдещето на беларуския полузащитник.

- Нападателят на Фулъм Боби Замора е бил забелязан на стадиона на Куинс Парк Рейнджърс "Лофтус Роуд". Очаква се англичанинът да подпише договор с тима на Марк Хюз до часове.

- Давид Писаро от Рома вече се намира в Манчестър, където ще подпише договор за период под наем в отбора на Сити. Работната виза на чилийският национал е била удобрена.

- ОФИЦИАЛНО: Интер подписа договор до 2015-а година с италианския национал на Сампдория Анджело Паломбо. "Много съм щастлив да дойде в Интер, това е велик отбор".

- Милан си осигури услугите на роден през 1991-а година бразилски нападател, собственост на Интернасионал. Неговото име е Лукаш Роджиа.

- ОФИЦИАЛНО: Младата надежда на френския футбол Дамиен Льо Тале ще се завърне в родината си. 21-годишният Льо Тале не успя да се наложи в Борусия Дортмунд и ще играе в Нант до 2014-а година.

- ОФИЦИАЛНО: ПСЖ обяви привличането на полузащитника на Интер Тиаго Мота. Той ще носи екип с №28, а представянето му ще бъде утре.

- ОФИЦИАЛНО: Арсенал обяви привличането на атакуващия полузащитник на Борусия Дортмунд Томас Айсфилд. 19-годишният Айсфилд е продукт на школата на немския тим, като в негово лице Арсен Венгер си осигурява услугите на поредния изключителен талант, считат германските медии.

- Бившият играч на Ливърпул и настоящ състезател на Волфсбург Сотирис Кирякос ще играе под наем в отбора на Съндърланд.

- Тотнъм се намира в напреднали преговори с Ювентус за привличането на Милош Красич под наем до края на сезона.

- Преговорите между КПР и Боби Замора са в лек застой, тъй като има проблем с личните условия на футболиста.

- Фран Мерида ще се завърна в Атлетико Мадрид преждевременно след период под наем в Брага.

- ОФИЦИАЛНО: Уест Хям привлече един от най-талантливите млади играчи на Манчестър Юнайтед Равел Морисън. "Червените дяволи" ще вземат 1 милион паунда за 18-годишният нападател, който подписа за 3.5 години с "чуковете".

- ОФИЦИАЛНО: Фредерик Весели смени Манчестър Сити с Манчестър Юнайтед. "За мен е чест да подпиша с Юнайтед. Нямам търпение да играя и да дам всичко от себе си за доброто на клуба. Благодаря на сър Алекс Фъргюсън"

- Испанският национал Жоан Капдевия ще се завърне в родната Каталуния, за да облече екипа на Еспаньол, слагайки край на кошмарния си период в Бенфика.

- ОФИЦИАЛНО: Павел Погребняк напуска Германия, където играеше за отбора на Щутгард и ще играе в английския елитен Фулъм под наем до края на сезона.

- ОФИЦИАЛНО: Евертън потвърди, че нападателят Луис Саха преминава под наем в Тотнъм до края на сезона.

- ОФИЦИАЛНО: Давид Писаро от Рома ще играе в Манчестър Сити под наем до края на сезона.

- ОФИЦИАЛНО: Нападателят на Фулъм Боби Замора е играч на Куинс Парк Рейнджърс.