Френският мениджър на на английския гранд Арсенал - Арсен Венгер не удържа на думата си и не постави сред приоритети на клуба през сезона турнира за Купата на Лигата.

Поне до това заключение можеше да стигне човек днес, с оглед стартовите 11 на мосю Венгер, които той "хвърли" срещу Саутхемптън.

Двубоят от програмата на 3-ия кръг на надпреварата бе спечелен от дръзкия опонент на "артилеристите" с 2:1, след като домакините водеха с 1:0.

Санчес бе точен за лондончани, докато Тадич и Клайн се разписаха за гостуващия състав.

Двубоят започна добре за Арсенал, като в 14-ата минута тимът получи правото да изпълни свободен удар в близост до наказателното поле. С отговорността се нагърби Алексис Санчес, който не сгреши, препарирайки вратаря на Саутхемптън за 1:0.

Последваха обаче много силни минути за гостите и до почивката те вече водеха с 2:1.

Първо Тадич бе точен от бялата точка, след нарушение на Росицки в границите на пеналта, а 5 минути преди отборите да се насочат към съблекалните за предпоследен път в мача, Натаниел Клайн изстреля истински снаряд под гредата, като бе най-съобразителен в позиционирането си след корнер в полза на своя тим.

През вторите 45 минути футболистите на Арсенал пропуснаха повече от 10 чисти възможности за реализиране на изравнителен гол, но това така и не се случи.

Така Арсенал бе принуден да напусне турнира, а Саутхемптън продължава на 1/8-финал.

Ето и избраниците на Венгер в началото на срещата: Оспиня, Хейдън, Чембърс, Белерин, Росицки, Диаби, Уилшър, Коклен, Подолски, Санчес, Кембъл