Италианският Палермо се цели в родния нападател Венцислав Христов. Голмайстoрът на Берое е попаднал сериозно в полезрението на тима от Сицилия, който ще се опита да го привлече още през януари, твърди специалистът по трансферите на Апенините Джанлука ди Марцио.

26-годишният голаджя, който донесе единствената победа на България в европейските квалификации срещу Азербайджан в Баку с 2:1, има договор със "заралии" до края на този сезон.

Други два тима от Серия "А" Парма и Сампдория следят с изявите на Христов, който има шест попадения през този сезон в "А" група. Клубът от Стара Загора обяви на Христов, че през декември очаква окончателен отговор дали е подпише нов контракт с тях.

Отборът на Ивайло Чочев пък е разучил отлично ситуацията около нападателя и ще се опита да го отмъкне през януари, плащайки ниска цена за него, тъй като има предимство от януари да подпише официално с футболиста за следващия сезон и Берое да не вземе една стотинка. Нещо, което няма да се хареса на старозагорци, затова най-логично изглежда шефовете на Чочев да платят малка сума за Христов, който е в полезрението на ЦСКА и Левски.