Франция и Словения се изправят един срещу друг във финала на Евроволей 2015. Ако за "петлите" да достигнат до срещата се смята за нещо съвсем нормално, то постигането на тази цел от тима на Словения е огромна изненада за повечето специалисти.

ГЛЕДАЙТЕ СБЛЪСЪКА НА ЖИВО ТУК!

Победителите в Световната лига през 2015 година от Франция надделяха над няколко много корави отбора по пътя си кам финала. Обърнаха Италия от 0:2 до 3:2 в предварителната група, а после се справиха и със Сърбия с 3:1 на 1/4-финала. Голяма доза шанс донесе и успеха на "петлите" над България с 3:2 в полуфинала снощи, но възпитаниците на Лоран Тили напълно заслужено ще спорят за титлата и имат огромен шанс да я спечелят.

Със сигурно обаче няма да е лесно. Словения стартира на Евроволей с 2 поредни загуби във Варна от Полша с 0:3 и от Белгия с 1:3, но след като достигна до директните елиминации започна да прави чудо след чудо. Първо световните шампиони от Полша преклониха глава пред възпитаниците на Андраа Джани в София с 2:3, а на полуфинала и Италия загуби напълно заслужено от Словения с 1:3 в "Арена Армеец".

Франция през тази година има само една загуба в официален мач от САЩ с 1:3 на финалите на Световната лига в Бразилия, но Словения може да се похвали с победа над "петлите" и то с 3:0 в контрола преди Евроволей 2015.

Финалът на Евроволей 2015 Франция - Словения е с начален час 20:45 в "Арена Армеец" и ще донесе много емоции на феновете по трибуните и тези пред екраните.

ФРАНЦИЯ - СЛОВЕНИЯ 0:0 (0:0)

ФРАНЦИЯ: Ървин Нгапет, Никола Льо Гоф, Бенжамен Тонюти, Антонен Рузие, Кевин Льо Ру, Кевин Тили - Женя Гребенников-либеро
Старши-треньор: Лоран Тили

СЛОВЕНИЯ: Деян Винчич, Митя Гаспарини, Клемен Чебул, Тине Урнаут, Ален Пайенк, Ян Кoзамерник - Яни Ковачич-либеро
Старши-треньор: Андреа Джани