"Много съм доволен, че съм попаднал в първата тройка заедно с двама класни футболисти от шампиона Левски, каквито са Христо Йовов и Станислав Ангелов. От голямо значение е, че изборът е направен от колеги и треньори", сподели нападателят на Локо (Сф) Цветан Генков.

"Тази година за мен бе успешна. Яд ме е за две неща. През есента за малко не елиминирахме Фейенорд и не влязохме в турнира на УЕФА. Сега в края на сезона малко не ни достигна да станем шампиони. Но така било писано.

Със Стефан Грозданов е изключително приятно да се работи. Той освен треньор е и отличен психолог. Знае как да подходи към всеки един от нас. Когато получих червен картон във важния мач с Литекс, Грозданов намери след това думи, с които да ми покаже къде съм сгрешил и как да не правя такива изцепки повече.

Съотборниците ми също бяха близо до мен във всеки момент. И за да съм сега тук, сред наградените, те също имат заслуга. Посвещавам наградата си на старши треньора на футболистите, както и на ръководството на Локомотив, което направи всичко, за да се чувстваме като голям тим.

Що се отнася до голмайсторския приз, винаги съм казвал, че той не е самоцел за мен", завърши Цецо.