Тази вечер ще се състои срещата за световната титла по бокс при най-тежките, противопоставяща претендента Тайсън Фюри срещу планетарния номер едно Владимир Кличко.

Двамата гиганти ще се изправят един срещу друг в Дюселдорф, от 22:00 часа, в битка за четирите шампионски пояса на украинеца.

ГЛЕДАЙТЕ СБЛЪСЪКА НА ЖИВО ТУК!

Владимир ще защитава трофеите си от Световната боксова асоциация, Световната боксова организация, Международната боксова федерация и Международната боксова организация.

Тайсън се оказа малко по-тежък от Влад на кантара преди сблъсъка. Фюри тежи 112 кг, докато 39-годишният Д-р Стоманен чук спря везната на 111,5 кг.

Това ще бъде 68-ият мач за него, като той има 53 победи с нокаут и само 3 загуби. Фюри от своя страна няма загуба в 24-те си срещи на профиринга.

„Видях страх и нерви по лицето му. Така се случва винаги, когато погледна Владимир в очите", каза Фюри. „Мисля, че той е доста напрегнат преди тази среща. Знае, че ще загуби. Надявам се аз самият да имам малко нервна енергия в събота, защото в момента съм напълно спокоен. Все едно отивам на разходка в магазина", пошегува се 27-годишният британец, по време на тегленето.

Кличко в същото време бе умерен в изказванията си. „Очаквам всичко от Фюри - той е адаптивен боец. Понякога се бие с обратен гард, понякога - не. Понякога прави смешни физиономии и говори много повече. Аз съм готов за всичко. Не мисля обаче, че Тайсън знае какво ще трябва прави", добави украинецът.

Тайсън проплака пред британските медии, че му се наложило да свали 30 килограма за двубоя. "Аз лесно натрупвам 19-25 кг между срещите. Знам, че звучи много, но този тренировъчен лагер започнах с тегло 146 кг, а сега съм малко над 114. Питър Фюри ме подложи на психическо и физическо изтезание по време на тренировките през последните шест месеца", заяви Тайсън.

Следващият съперник на Владимир Кличко продължава да изумява със своите методи на подготовка. Той разби диня в главата си, а след това реши да си вземе ледена баня. Но дори това не помогна приказливият Фюри да затвори устата си и да замълчи поне за няколко минути.

По-рано днес Фюри се сравни с Мохамед Али и Джеймс Бъстър Дъглас, които станаха неочаквани победители в емблематичните мачове съответно със Сони Листън и с Майк Тайсън. „Аутсайдер съм, но Касиус Клей (б.а. Мохамед Али) беше голям аутсайдер срещу Сони Листън, но го нокаутира, както по-късно Леон Спинкс стори същото с Мохамед Али. Аутсайдерите печелят." За пръв път в своята кариера Тайсън Фюри ще излезе като аутсайдер в мач.

39-годишният Кличко пък сподели, че тайната на неговите успехи се крие в психологическата му нагласа и огромното му его.

„Определено имам голямо его и точно то ми дава необходимата мотивация. Благодарение на него аз продължавам да съм шампион в продължение на толкова години. Според мен именно егото стои в основата на всяка успешна личност", заяви световният шампион.

Дали тази вечер егото на двамата ще е определящо и кой ще триумфира като световен номер едно - предстои да разберем!