Бившият вратар на Левски Стефан Стайков обяви,ч е на вратата на отбора трябва да стои българин. Според него, първия гол на Лудогорец в мача между двата тима онзи ден е бил съвкупност от много неща.

"За първия гол в мрежата на Левски винаги ще има различни мнения - че вратарят е виновен, че е стената. Оправдания винаги се намират. Така стана и по време на мача - Йоргачевич обвини стената, а тя него. Трябва да признаем, че Марселиньо изпълни много добре прекия свободен удар. Ако обвиняваме стената, нещата пак опират до това, че стражът не я е наредил. Още повече, че в случая топката премина покрай нея, а не под нея. Ако тя се разкъса и топката мине през нея, тогава вратарят вече няма вина, защото не може да реагира. Това попадение стана след съвкупност от грешки - неправилно нареждане, подскок на стената и позициониране на стража, а и много добро изпълнение на противниковия играч", заяви Стайков пред „Тема спорт".

"Иначе не харесвам чуждите вратари. Левски си има млади момчета на тази позиция, национали - Александър Любенов и Николай Кръстев. Димитър Шейтанов, който е с голяма перспектива, също израства. Йоргачевич го направиха играч на мача, но... Като всички сърби е - те все са най-велики. Боян не е спасението на Левски, а младите български момчета. През годините сините винаги са имали собствени кадри. Сега обаче не получават шанс да играят. Вижте Георги Китанов -как млад вратар може да пази в Черно море, а в Левски - не? Щом мислят, че юношите не са готови за Левски - нека ги пратят да се обиграват, като с тях има треньор от клуба, който постоянно да подава информация за развитието им. Само си даваме парите за чужди вратари в последните години. Аз 3,5 години бях под наем в Спартак Варна от Левски, стигнах до националния отбор, преди да се върна. На синята врата трябва да е българин."

"Левски е явно по-слаб и с тази ситуация, или без нея - щеше да загуби. В момента няма отбор, който да е конкурентоспособен на Лудогорец. Но вторият полусезон няма да е така. Момченцата ще се обиграят... Много хора казват - млади били, трябва да се доведат още хора. Същото иска и Йоргачевич. Но това е неправилно. За да не стане така, че после да се чудят пак как да ги изгонят. Щом е започнало налагането на юноши, то не трябва да се спира. Те ще добият опит. Ако вземат нови, какво ще стане с младите? Правилният път е с юношите. Какво като и този сезон ще бъде нулев? Предишните два какви бяха с чужденци?"