Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола даде да се разбере, че крилото Джердан Шакири няма да мърда от клуба през зимата и така опроверга слуховете, че футболистът може да премине в Ливърпул или Волфсбург.

Около бъдещето на 23-годишния швейцарец има безброй спекулации и това не е от ден и два, но испанецът е твърд в мнението си, че ще разчита на бързоногия играч.

"Мисля, че те ще останат при нас. Ако искат нещо ще трябва да говорят с Матиас Замер", обяви той за бъдещето на Шакири и младият халф Емил Хойберг около чието бъдеще също се спекулира.

Гуардиола освен това изключва нови попълнения през януари, като заяви следното "По-малко играчи, това означава по-малко проблеми".

Той също така обяви кои играчи ще пропуснат предстоящото гостуване на Майнц.

"Левандовски, Бенатия и Алонсо няма да са в групата, а Роде е болен".

Байерн гледа смело към трета поредна титла, след като отборът е спечелил 13 от своите 16 мача в Бундеслигата до момента, а освен това отборът има солидна преднина от 11 точки пред Волфсбург.

Въпреки това обаче Пеп не приема за даденост нищо.

"Само защото направихме много силна първа половина не значи, че ще сме толкова убедителни и през втората половина на сезона. Може да се случи да загубим един или повече мачове. Вижте само какво става с Дортмунд. Такова нещо може да се случи и на нас" каза той.

"Не обичам да говоря за другите отбори, но те ще трябва да се потрудят много, за да стигнат до второто място. Леверкузен, Волфсбург и Гладбах - всички те са много силни отбори. Дортмунд обаче има качества да направи това все пак", завърши Гуардиола.