Новият треньор на ЦСКА - Христо Янев даде встъпителната си пресконференция като наставник на клуба.

Янев сподели очакванията, плановете и целите си, в компанията на категоризирания до момента за нов спортен директор Пламен Марков.

Ето какво сподели Янев:

"Щастлив съм, че съм назначен на тази позиция. Благодаря за доверието на господата Ганчев и Инджов. Знам какви са отговорностите ми. Познавате щаба ми - Ивайло Петров, Владо Манчев и Душко Томаш.

В по-младите години съм допускал грешки в отношенията си с журналистите, но ще се поправя.

Разговарял съм само с българи. Искаме да съберем млади футболисти с бъдеще в професията. Ще ги комбинираме със състезатели, изградили опит и самочувствие през годините в професионалния футбол.

Спекулациите не ни интересуват. Ще видите имената на футболистите, които ще дойдат с нас на лагера. Не съм говорил нито с Бадема, нито с Тошко Янчев (вчера самият бивш състезател сподели първо пред Topsport.bg тази информация). Скоро ще видите целия, пълен състав на тима ни.

Надявам се придобитият ми опит в Миньор да ми е от полза сега. Уча се в движение, амбициозен съм и искам да постигна много с ЦСКА. Не се притеснявам, че ще започнем от "В" група.

С Вальо Илиев разговарях лично. Решението да го освободя беше трудно за мен, но го съгласувах с всички и го взехме. Той е достойна фигура за бъдещето на ЦСКА. Плановете ни за в бъдеще обаче се разминават и решихме да не разчитаме на него.

14 дни ще бъдем в Тетевен. На 10-и и 14-и играем контроли - със Спартак (Плевен) и втория отбор на Литекс, който ще играе в "Б" група.

Ще дадем най-доброто от себе си и ЦСКА ще е резултатен тим.

Знаем, че останалите отбори ще бъдат пределно мотивирани срещу нас, защото все пак ще играят срещу ЦСКА. Те едва ли са си представяли, че ще имат някога тази възможност. Ще бъдем максимално ефективни".