Бившият наставник на Левски и ЦСКА Георги Василев коментира предстоящите по-късно тази вечер двубои на "сини" и "червени" в турнира Лига Европа. Той разкри, че очаква Левски да победи Гент и се надява "армейците" да стигнат поне до реми в Истанбул като гост на Бешикташ.

"С оглед на ситуацията и при двата отбора, като че ли Левски има повече нотки на оптимизъм не толкова заради подема, в който се намира отбора, а заради това, че новите играчи успяха да паснат на тима.

Левски доскоро беше в депресия, но излезе от нея. Играчи като Иво Иванов, Дембеле и Мюлдер се вписаха отлично. В ЦСКА станаха много промени непосредствено преди сезона. Треньорска рокада, прекалено много чужденци, които все още имат неясна позиция в състава.

Не трябва да забравяме и фактора домакинство, който също е в полза на Левски. Шансът на ЦСКА е в това, че "червените" винаги са успявали да се мобилизират докрай в европейски мачове. Те обаче трябва да изиграят мача много добре тактически.

Бешикташ е много силен отбор с прекрасна публика, която е повече от 12-и играч. Ако в ЦСКА трябва да се каже, че са улучили с някой трансфер, то това е М'Боли, който обаче трябва тепърва да се сработва.

За Тошко Янчев също е добре да си играе дефанзивен халф, където е по-полезен. В заключение - от Левски очаквам победа срещу Гент, а от ЦСКА се надявам на равенство", обяви Гочето.