Отборът на Славия постигна ключов успех в борбата си за оцеляване. „Белите" спечелиха „битката на дъното", подчинявайки Марек с 2:0. Възпитаниците на Иван Колев бяха пълни господари на негостоприемния стадион „Бончук", като трите точки дойдоха след попадения на Радо Василев и Мишел Платини.

Най-старият столичен клуб не познава вкуса на поражението вече трети мач, което изкачи „белите" до деветото място в „А" група. Големите проблеми са за Марек, тъй като дупничани са на предпоследна позиция едва с 9 пункта.

Срещата днес съвпадаше и с празника на град Дупница.  Така феновете на домакините щяха да имат още един повод за напиване, ако любимците им бяха спечелили този толкова важен мач срещу Славия.

Двубоят бе дебютен за новия старши-треньор Тенчо Тенев. Същото важеше и за бранителя Ангел Йошев, който бе уреден с  картотека и днес можеше да помогне със сериозния си опит на дупничани.

Рано, рано, домакините поискаха дузпа, след като Димитър Илиев падна в наказателното поле, ала ситуацията бе подмината от рефера Цветан Кръстев. Първата опасност за Славия пък дойде след 13 минути игра, когато Жереми Манзоро изпълни перфектен пряк свободен удар, който с мъка бе избит от Емо Михайлов. "Бял" нападател опита да направи добавка, стреляйки с глава, но неточно.

Гостите все пак стигнаха до гол в 20-ата минута, но той бе отменен правилно поради засада на Душан Савич. Същият този играч имаше възможността да отбележи напълно редовен гол в 37-ата минута, но новото попълнение стреля в аут от непосредствена близост.

По-добрата игра на славистите все пак-бе възнаградена малко след подновяването на играта. Душан Савич влезе в наказателното поле и шутира много силно. Емил Михайлов с мъка отрази удара, ала коженото кълбо попадна точно в краката на Радо Василев, който от непосредствена близост реализира.

Попадението обърка плановете на дупничани, които дълго време не можеха да организират опасна атака пред Георги Петков. Това се промени в 64-ата минута, когато попадението в полза на Марек бе съвсем близо. Крум Бибишков бе изведен от дълбочина, стреля на ждроб под лек ъгъл и прати в напречната греда. Топката тупна пред голлинията, но нямаше играч в „синьо-червено", който да я засече в мрежата на Славия.

Всичко в тази среща приключи в 73-ата минута, когато гостите от София си подсигуриха трите точки с ефектен втори гол. Мишел Платини се „разходи" между съперниковата отбрана и с елегантен изстрел матира Михайлов за крайното 2:0.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ!