Отборът на Лестър сътвори истинска сензация във Висшата лига, след като разгроми гранда Манчестър Сити с 3:1, като гост!

Изненадващият лидер в класирането на Премиършип остава на върха, след като отказа по най-неприятния начин иначе добре подредената в тактическо отношение постройка на напускащия Сити мениджър Мануел Пелегрини.

"Лисиците" демонстрираха онова безпощадно, убийствено настроение в играта си и ефективността си на контраатака, превърнали го в истинско страшилище на Острова в последните няколко месеца.

Сити просто нямаше необходимите аргументи, за да отвърне на неспирните акции на гостите, като Джо Харт едва ли си бе представял преди началото на сблъсъка, че ще му се наложи да вади топката цели три пъти от своята мрежа.

За първи път днес той трябваше да стори това след само 2 минути и половина игра, когато след центриране от свободен удар Хут засече кълбото в мрежата за 0:1.

"Етихад" бе смълчан, Раниери не реагира, а Пелегрини доста показателно събра вежди.

Второто полувреме започна по подобен начин, за огромно неудоволствие на феновете на манчестърския тим, като отново 3 минути след началото Лестър стигна до гол. Този път той бе дело на Махрез, който буквално разстреля Харт за 0:2.

Крайното 0:3 оформи... Роберт Хут, вкарал втория си гол в срещата след точно час игра, отново след центриране от статично положение.

Сити направи и невъзможното, за да се върне в мача, но успя да се добере единствено до почетно попадение чак в 87-ата минута. Негов автор стана Серхио Агуеро.

Така Лестър остава на върха в подреждането и разполага с недостижимите, на този етап, 53 точки. Сити е втори с 47, а третият Тотнъм има 45, преди двубоя си от текущия кръг.

Новините в лагера на домакините напоследък бяха свързани основно с факта, че от лятото мениджърът на тима Мануел Пелегрини ще бъде принуден да освободи поста си, като ще бъде наследен от Хосеп Гуардиола.

Клубът оповести официално новината, в стремежа си да разсее каквито и да било спекулации по темата.

Пелегрини първоначално сподели, че не се чувства засегнат от случилото се, а напротив - доволен е, че ситуацията е ясна и босовете на Сити постъпват професионално към него.

Явно обаче информацията все пак е повлияла на чилиеца...


МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЛЕСТЪР 1:3

0:1 Хут 3'
0:2 Махрез 48'
0:3 Хут 60'
1:3 Агуеро 87'

СИТИ: Харт, Демикелис, Сабалета, Коларов, Отаменди, Силва, Туре, Фернандиньо, Делф, Стърлинг, Агуеро

ЛЕСТЪР: Шмайхел, Хут, Фухс, Симпсън, Морган, Олбрайтън, Дринкуотър, Канте, Оказаки, Махрез, Варди

Съдия: Антъни Тейлър

Стадион: "Етихад"