Остават броени дни до 02.11.2014г, когато за първи път в България ще се проведе турнир по граплинг в клетка за ММА. Водещи ММА и граплинг клубове ще участват в надпреварата.

Няма да има накъсване на срещите, състезателите няма да бъдат предупреждавани за излизане, тъй като клетката не позволява напускане на състезателната площ.

Повечето клубове вече имат опит от битки в клетка, натрупан на аматьорското състезание организирано от „Боен Клуб България", а профи състезателите ни - от битките в октагона на TWINS MMA.

Освен всичко друго, това ще е среща на различни граплинг стилове: събмишън граплинг срещу самбо, джудо, бразилско джу-джуцу, традиционно джу-джуцу, борба и други. Как ще се справят ММА състезатели на граплинг стил без удари и има ли прогрес българския граплинг в последната година - предстои да разберем.

Надпреварата е под егидата на международната федерация по граплинг "Combat Wrestling International". Състезанието ще се състои в спортния център в квартал „Княжево", бул. Цар Борис" №224 , „Боен Клуб България".

Началото на срещите ще бъде дадено в 10:30 часа. Кантарът започва в 08:00 ч до 9.30ч., а категориите при мъжете и юношите (16-18г) са: 52кг, 57кг, 62кг, 68кг, 74кг, 82кг, 90кг, до 100кг и над 100кг. При жените състезанието ще е в категории до 48, 52, 56, 60, 64, 68, 72, 80, +80 кг. Таксата за участие на бойците е 30 лева - най-ниската за такива мероприятия в България и Европа. Входът за зрители е безплатен.

Времетраенето на една среща е 5 минути, ако има равенство се насрочват продължения по 3 минути. Методите за постигане на победа в редовното време са ключ на ставата, задушаваща техника, респективно отказване на един от опонентите или достигане на 12 точки разлика след прилагане на различни техники. Записването за участие на Фейсбук-страницата става на домакина или на ippon@mail.bg.