Шампионът на Италия - Ювентус постигна важен частичен обрат срещу Байерн в един от будещите най-голям интерес сблъсъци от 1/8-финалната фаза на надпреварата.

"Черно-белите" губеха с 0:2, но се добраха до изравняването, след голове на Дибала и Стураро.

Именно Дибала бе в основата и на всичко по-интересно, случило се на терена в полза на домакините.

През първите 45 минути предпазливостта бе водеща в представянето и на двата тима, като те по-скоро внимаваха да не получат, отколкото да отбележат гол.

Очаквано опасностите пред сериозно отслабения откъм контузени и наказани състезатели отбор на Байерн идваха от изявите на Погба, Дибала и Манджукич, но гол така и не падаше.

Скоростта в играта на Байерн пък се дължеше основно на непрестанно търсещия топката Ариен Робен.

Истинският екшън бе запазен за последните няколко минути от първото полувреме.

Около 120 секунди преди реферът да даде последния сигнал за първата част, се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на Буфон, в което най-съобразителен се оказа Томас Мюлер, пратил топката в мрежата.

В продължението на първата част щабът на Ювентус скочи на крака, след като Дибала се свлече в наказателното поле, след съприкосновение с Видал.

Главният съдия Мартин Аткинсън даде знак, че правилата не са били нарушени, което изправи скамейката на домакините на крака. Повторенията обаче показаха, че отсъждането е било по-скоро коректно.

В 55-ата минута, след пас на Левандовски, Робен покачи на 0:2 и до голяма степен успокои съотборниците си и феновете на Байерн.

Може би обаче беше прекалено рано за подобно спокойствие, като формацията на Пеп Гуардиола тепърва щеше да усети какво е притеснение.

Първо, в 63-ата минута Манджукич асистира на великолепния в пореден мач за домакините Дибала, който върна тима си в мача, а 14 минути преди края Стураро направи равенството факт, след пас на Мората.

До края торинци дори можеха да направят обрата в резултата пълен, но усилията им не постигнаха ефект.

Така спорът ще трябва да се реши на германска земя.

Стартовите състави, с които двата тима започнаха днес:

ЮВЕНТУС: Буфон, Лихтщайнер, Бардзали, Бонучи, Евра, Куадрадо, Маркизио, Кедира, Погба, Манджукич, Дибала

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Кимич, Алаба, Бернат, Видал, Тиаго, Робен, Коща, Мюлер, Левандовски

Съдия: Мартин Аткинсън

Стадион: "Ювентус Стейдиъм"