Александър Томов коментира появилите се информации относно сделката по продажба на ЦСКА между представляваната от него "Лира Инвестмънт" и "Титан". Професорът по икономика смята, че е под нивото му да коментира представителят на фирмата за сметопочистване Венцислав Живков.

Публикуваме позицията на Александър Томов без редакторска намеса:

Абсолютно безсмислено е да отговарям на лице като В. Живков. Но не само заради интелектуалното и професионално ниво, а заради факта, че е излишно да се коментират безсмислици или цифри и факти, които нямат нищо общо с истината и, които някой е накарал това лице да казва.
Въпреки хаоса в нашите одитни и счетоводни отношения все пак има договори и има някаква правда, която рано или късно ще възтържествува. Съвсем скоро животът ще измете окончателно мутрите и техните слуги, тези, които унищожават предприятия, закриват футболни клубове или прехвърлят фирми с милионни дългове на наркомани и анонимни чужденци.

Цитирам пасаж от статията: "Освен че юридически не могат да бъдат обвинени и за стотинка, спогодбата от октомври им измива ръцете и в морален план. Само те си знаят защо, но за всеки случай продават "Титан спорт" на един от бившите тартори на сектор "Г"."

Не "само те си знаят" защо прехвърлят "Титан спорт" "за всеки случай", въпреки че в чл.9.3. от въпросното Споразумение е налице задължение 5 (пет) години да не предприемат действия, които могат да доведат до освобождаване от отговорност за поетите задължения - аз също знам, вие също, прокуратурата също и именно това плаши определени лица!

Проблемът е свързан не само с подобни лица и не само със забогатяли неизвестно от къде магистрати, проблемът е в липсата на достатъчно прецизно стопанско законодателство, в обтекаеми закони, в липса на каквито й да е наказателни закони срещу предумишлени фалити, своеволно прехвръляне на активи и фирми и т.н.

Така че, голямата битка предстои. Темата е в доклада на ЕК, а лица като В. Живков винаги ще бъдат просто поставени слуги...