Столичното дерби между Локомотив (Сф) и ЦСКА завърши без победител (1:1). Въпреки неприятностите, които съпътстват "железничари" и "армейци", отборите изиграха един динамичен двубой, който бе белязан от два гола, две греди и един червен картон.

Срещата обаче едва ли ще бъде взета под внимание от ръководствата на братята по съдба, които имат натоварена седмица, през която ще трябва да подсигурят професионалното бъдеще на своите подопечни.

Емил Гъргоров изведе Локо напред след 77 минути футбол, когато се възползва от кошмарна грешка на Оршулич и Борис Галчев. Точката за ЦСКА пък донесе резервата Маркиньос, който секунди преди края се разписа с глава.

Уникална глупост в мача сътвори Стефан Николич, който си изкара глуповат червен картон заради удари по Ранджелович и Том.

Така ЦСКА със сигурност ще бъде извън тройката на крайното класиране за сезон 2014/2015. "Армейците" към днешна дата са на петото място с актив от 49 пункта. Локо (Сф) пък е място по нагоре с 52.

Отборът на ЦСКА започва срещата далеч по-активно. Гостите залагаха на подавания от дълбочина, които към създадоха доста проблеми на иначе стабилната локомотивската отбрана.

Черногорецът Николич бе близо до откриването на резултата в 7-ата минута. Бившият нападател на Стяуа стреля акробатично при едно меле след ъглов удар. Божидар Митрев обаче действа прецизно и успя да предотврати красиво попадение.

"Червената" деветка продължи да демонстрира сериозна активност и малко след това свали хубаво с глава към връхлитащия хърватин Бъркляча, който от няколко метра стреля право в тялото на Митрев

И докато ЦСКА сякаш контролираше срещата, Марин Оршулич бе на път да сътвори голяма беля в ущърб на своя клуб. Хърватинът се засуети и изгуби топката под натиска на Романов. На мястото си обаче бе Сашо Тунчев, който изрита топката в корнер.

Макар и случайно, домакините от Локомотив удариха първата си греда в мача след  23 игрови минути. Том получи коженото кълбо на крилото, след което опита центриране. Топката обаче придоби странна траектория и кацна върху горната греда на "червената" врата.

Отговорът на ЦСКА не закъсня и пред вратата на Локомотив стана повече от интересно. Милисавлевич центрира от пряк свободен удар, при което се образува сериозно напрежение в наказателното поле на домакините. Една зле изчистена топка стигна до включилия се Причиненко, който обаче от удобна позиция стреля много неточно в аут.

Греда номер 2 за Локомотив бе инкасирана в 28-ата минута. Камен Хаджиев изненада дори и себе си,отправяйки мощен шут от далечна дистанция, който срещна страничния стълб на вратата пазена от Дивиш. Том не съумя да се възползва от създалата се добавка, след като стреля слабо с глава.

"Армейците" бяха близо до гол малко преди края на полувремето, когато късметът и Божидар Митрев ги лишиха от заслужен гол. Александър Тунчев се бе пласирал добре при един ъглов удар и на първа греда успя да отправи качествен изстрел с глава. Националът Митрев сякаш по инстинкт успя да спаси головата ситуация, а отбитата топка срещна и горната греда. Стефан Николич опита да направи добавка, но пръв до коженото кълбо се озова бранителят на Локо-Марко Ранджелович, който изчисти в нов корнер.

До края на това интересно полувреме, шанс се откри и пред звездата на домакините-Емил Гъргоров. Бадема получи триково подаване от свой съотборник, след което стреля от границата на наказателното поле. За негово съжаление, ударът му премина покрай страничния стълб на Дивиш.

Подновяването на играта донесе главоболия за Любо Пенев, който бе принуден да направи смяна заради контузията на Тунчев. Така на негово място се появи друг ветеран-Валентин Илиев.

Публиката в "Надежда" бе на път да вдигне победоносно ръце, ала любимците им от Локомотив отново не успяха да отбележат. Звездата на Локомотив (София)-Влади Романов бе оставен абсолютно непокрит на дъгата. Крилото отправи техничен шут, който като по чудо не опъна мрежата зад Якуб Дивиш.

Отборът на ЦСКА остана с човек по-малко след точно час игра. Стефан Николич не успя да отбележи гол, но за сметка на това получи червен картон заради гаменска проява. Черногорецът първо удари без топка Том, а след това хвана и за гушата Марко Ранджелович, което се оказа достатъчно за рефера Кабаков.

Въпреки, че са с човек по-малко. "Армейците" не спряха да атакуват вратата на Локомотив. В 69-ата минута, активният Денис Причиненко игра с глава след ъглов удар, но отново учудващ рефлекс демонстрира Божката Митрев.

Изненадващо или не, отборът на Локомотив успя да поведе след 77 минути игра. Даниел Генов навърза няколко съперника и успя да центрира в наказателното поле. Оршулич и Борис Галчев се разминаха по левашки начин с топката, която достигна до непокрития Емо Гъргоров. Бадема пое технично и с неспасяем шут изведе "железничарите" напред.

Отборът на ЦСКА все пак демонстрира воля и характер, добирайки се до изравняването с човек по-малко. Резервата Пламен Крачунов бе в основата на това попадение. Бранителят центрира в наказателното поле, където Маркиньос бе пласиран по отличен начин и с глава наказа отличния днес Божидар Митрев.

Така двата тима поделиха по точка и ще очакват с не особено голям интерес последните мачове за сезона.

ЛОКО (СФ)-ЦСКА 1:1 (Развой на срещата по минути)