Тегленият днес жребий за Купата на България отвори сериозен проблем пред ПФЛ. Както е известно, една от двойките за 1/8-финалите е убийствена - ЦСКА срещу Левски. Двата мача между "червени" и "сини" трябва да се играят на стадион "Васил Левски", а програмата предвижда това да стане на 6 и 27 ноември. Този вариант обаче реално е почти невъзможен. Причината е, че на 7 и 28 ноември Лудогорец трябва да играе домакинските си мачове в Лига Европа на същия стадион. В дните определени за дербитата обаче Черноморец Одеса и ПСВ Айндховен трябва да проведат своите официални тренировки, а също така от УЕФА правят организация за мача с брандиране на стадиона и други дейности свързани с мачовете на Лудогорец.

В момента се обсъждат всякакви варианти, за да се удовлетворят всички страни. Към момента съществува вариант мачовете между Левски и ЦСКА да се изместят за 13 и 20 ноември. По принцип тези дати са определени за баражите за Световно първенство, на които България няма да участва.

Обсъжда се и вариант, при който на 5 ноември дербито между Левски и ЦСКА да се играе в 15 часа, а по-късно вечерта Черноморец Одеса да проведе своята официална тренировка. Това обаче изглежда малко вероятно, тъй като е доста рисковано.