Григор Димитров отново попадна в материал на "Форбс". Въпреки колебливия сезон за Гришо, популярността на българина не спира да расте и това твърдение получи още едно доказателство в класацията на списанието за най-добре платените тенисисти.

Постъпленията в банковата сметка на българина за 2015-а се оценяват на $7,8 милиона, от които $2,3 млн. идват от наградните фондове на турнирите на ATP и $5,5 млн. от рекламни договори.

"От доста време Димитров е сочен за следващата голяма сензация в тенис - пише списанието. - Името му често влизаше в заглавията и заради двугодишната му връзка с Мария Шарапова, която приключи през юли. Григор направи големия си пробив с полуфинала на Уимбълдън през 2014-а, когато и се изкачи до №8 в света. През този сезон българинът не успя да запази позицията си в Топ 10, но пък разполага със сериозни спонсорски договори с Nike, Rolex и Wilson".

Както и в редица други класации, Роджър Федерер е на върха с общо $67 млн. ($9 млн. от нградни фондове и огромните $58 млн. от рекламни договори). Партньорствата на швейцареца включват добре подплатени контракти с Nike, Rolex, Credit Suisse, Mercedes-Benz, Wilson, Lindt, Jura, Moet & Chandon, National Suisse и NetJets.

а далеч назад в челната тройка са Новак Джокович (общо $48,2 млн.) и Рафаел Надал ($32,5 млн). Първата жена в подреждането е Мария Шарапова, която заема четвъртото място с $29,7 млн., а плътно зад нея е световната №1 Серина Уилямс с $24,6 млн. Нататък челната десетка допълват Анди Мъри, Кей Нишикори, Каролине Возняцки, Стан Вавринка, и Ана Иванович.