Родните „лъвове" отново бяха жалко подобие на себе си и допуснаха поредна загуба на Световното първенство.

В последния си мач от първенството националите ни отстъпиха от непретенциозния тим на Финландия. Северняците ни ступаха с 3:0 и по този начин „лъвовете" записаха шесто поражение.

За пореден път „трикольорите" показаха куп слабости и затвърдиха впечатлението, че отборът се намира в сериозна криза. 

В първия гейм отстъпихме с катастрофалното 18:25. Блокадата ни изглеждаше катастрофална, а сервисите ни изобщо не вървяха.

Във втората част Финландия поведе с 8:5 точки в първото техническо прекъсване. Скандинавците продължиха да водят и на второто техническо прекъсване - 16:13 точки. Финландците успяха да затворят гейма при 25:21.

И в третата част продължихме да се представяме ужасяващо. Финландия ни поведе с 8:4, а при второто техническо прекъсване изоставахме с 10 точки. Скандинавците се възползваха максимално от грешките ни и затвориха гейма и мача при 25:18.

Сега националите ще трябва да забравят възможно най-бързо случилото се в Полша и се концентрират върху бъдещите си изяви с екипа на държавния отбор. Почти всичките ни състезатели разочароваха, като единствено Тодор Скримов остави добри впечатления с изявите си. Остава отворен и въпросът за бъдещето на националния селекционер на Пламен Константинов, който има договор до края на Световното.

СТАТИСТИКА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО