Херта в момента разполага с шестима нападатели. Най-известният от тях е сърбинът Марко Пантелич, който е и лидер на отбора.

Той премина в тима през лятото на 2005 година. За два сезона и половина има 76 мача и 32 гола с екипа на Херта. Именно с него Домовчийски ще трябва да се бори за титулярното място в отбора. Наставникът Люсиен Фавър залага на схема с един чист нападател в лицето на Пантелич.

В състава на Херта личи и друго име - на бразилския национал Жилберто, но той играе като атакуващ халф. През януари в Херта бе привлечен още един нападател – Рафаел, който дойде от бившия отбор на Люсиен Фавър – Цюрих. Така задачата на Домовчийски да се наложи в състава на немците ще стане доста трудна, въпреки че може да бъде използван и като атакуващ халф.

Друго име, което изпъква в атаката на берлинчани, е Саломон Окоронкво. Нигериецът е златната резерва за Херта. Влиза в повечето срещи като резерва и често бележи решителни голове. Другите нападатели са малко известни и може би няма да са конкуренция на Валери Домовчийски. Това са Чинеду Еде, който е от школата на тима, но има едва 17 мача и един гол. Лукаш Пишек пристигна в Херта миналото лято, но все още не може да се наложи в отбора. Андре Лима пък играе на «Олимпиащадион» от август 2007 година, но рядко попада в състава.