Министър председателят на България Бойко Борисов обясни мотивите си да се намеси в решенията на федерацията по волейбол. Както е известно, вчера от БФВ върнаха Радостин Стойчев на треньорския пост в националния отбор, след като бяха „посъветвани" от Премиера.

„Даваме много пари за волейбола и не ми е безразлично, къде отиват и какво правим с тях. Имаме прекрасен зала, прекрасна публика, отбор и накрая, типично по български да го развалим - не видях смисъл да го правим", обясни Борисов в сутрешния блок на „Нова ТВ".

„Стойчев и Казийски ми споделиха, че от много време им търсят цаката от Федерацията. Това си е тяхно решение, на БФВ. Мен ме интересува тези пари, които държавата инвестира, да отиват на правилното място - в националния отбор,  в клубовете, в школите."

Борисов обяви също, че е останал с впечатление, че Стойчев и Казийски ще останат в отбора и ще започнат да се готвят за новата квалификация, която също ще е в София.

„Помолих Стойчев да говори с останалите в отбора и се надявам да започнат да тренират още от днес, защото следващата квалификация идва. За радост, защото държавата дава пари, тя отново ще е в София. Останах с впечатление, че това е треньор, който обича България и българския волейбол. Ще превъзмогне личните обиди  и ще остане."

„В края на краищата има Олимпиади, за да се представя страната, а играчи и треньори да си градят кариерата. Това е по-голямата цел", завърши Премиерът.