Отборът на Валенсия постигна стигна до точка срещу лидера в Бундеслигата Байерн Мюнхен, завършвайки наравно 1:1 на "Местая" в пети мач от Група F на Шампионската лига.

Фегули откри за испанския тим в средата на втората част, макар домакините да играеха с човек по-малко още от 33-ата минута, но в заключителните минути Томас Мюлер успя да изравни.

Двата тима натрупаха по 10 точки и продължават страхотната си битка за първото място, като всичко ще се реши в последния кръг. Тогава "прилепите" гостуват на Лил, докато Байерн приема "кошмара" си БАТЕ Борисов.

Гостите от Мюнхен имаха сериозна игрово преимущество през първото полувреме, докато Валенсия заложи на компактно представяне в отбрана и търсене на контраатаки. Двамата вратари Висента Гуаита и Мануел Нойер направиха по едно прекрасно спасяване в 18-ата и 32-ата минута.

В 33-ата минута Антонио Бараган си изпроси глупав втори жълт и съответно червен картон и остави своите с човек по-малко, като до почивката домакините успяха да удържат опитите на Байерн да се възползва от численото си предимство.

Противно на логиката, Валенсия стартира по-добре втората част, които създадоха някои опасни атаки, а в 62-ата минута РоберТо Солдадо остана сам срещу Нойер, но ударът му мина над вратата. Байерн отговори чрез Манджукич, който нацели гредата в 71-ата минута.

В 77-та минута Софиан Фегули успя да открадне една топка, осъществи самостоятелна акция и я завърши по най-добрия начин - гол във вратата на Байерн и 1:0 за Валенсия.

Шокираните баварци се хвърлиха в атаки и все пак успяха да изравнят в 82-ата минута, а в герой за тима на Юп Хайнкес се превърна Томас Мюлер, който не позволи испанците са оглавят групата кръг преди края.

По-рано днес Лил удари БАТЕ в Беларус с 2:0, но френския тим е без шансове да продължи напред.

ВАЛЕНСИЯ - БАЙЕРН МЮНХЕН - 1:1

Валенсия:
Гуаита, Сисоко, Рами, Бараган, Р.Коща, Фегули, Банега, Гуардадо, Парехо, Коща, Солдадо

Байерн Мюнхен:
Нойер, Данте, Лам, Бадщубер, Алаба, Кроос (65 - Шакири), Мартинес, Рибери, Швайнщайгер, Мюлер, Писаро (66 - Манджукич)