Септември (София) завърши с победа лятната си подготовка. Възпитаниците на Николай Митов надвиха с 3:0 като гост новия член на Югозападната "В" група - Чико (Бяга) в контролна среща, играна на стадиона в Бяга.

Треньорът на "септемврийци" неможеше да разчита на шестима от играчите си, като в състава бяха включени юношата на ЦСКА Кирил Брестовички и Георги Барбов, които изкараха проби в тима. След решение на треньорското ръководство първият ще бъде част от Септември през новия сезон, а на втория няма да бъде разчитано.

При изключително морно време през първото полувреме двата отбора не показаха почти нищо интересно. Христо Спасов остана сам срещу вратаря и улучи страничната греда, а Емил Петров отрази удар на противников играч отдалеч. Въпреки това "септемврийци" поведоха след гол на юношата Асен Чандъров, който получи пас от Стоян Предев и сам на празна врата вкара за 0:1.

През втората част играчите на Септември се активизираха и започнаха да атакува по-често. Вторият гол не закъсня след като Христо Спасов получи топка в наказателното поле, мина защитник и стреля в далечния агъл на стража на Чико. Отново Спасов направи резултата класически - 0:3, след като стреля със силен удар от границата на наказателното поле, топката се удари в горната греда и се оплете в мрежата на домакините.

До края не липсваха интересни положения, като най-сериозното бе на Антонио Павлов, който стреля силно, но право в напречната греда.

На старта в Югозападната "В" група Септември гостува на Вихрен (Сандански) този уикенд.