Наръганият при масов бой пред заведение в Разлог многократен шампион на България по карате - Красимир Алексиев сподели какво помни малко след конфликта.

Републиканският първенец, треньор и студент по право от Благоевград бе наръган с нож вчера. Приятелят му Чавдар Марков опитал да го предпази от повторно пробождане е със срязана ръка от предмишницата до дланта.

Това е станало при въпросното меле в центъра на Разлог.

Ето какво разказа Красимир пред репортер на „Струма":

„Бях на гости в Разлог на чичо си Николай, компания от 5 човека излязохме на разходка в центъра на града. Спрях колата на паркинг и при преминаването ни покрай заведението на главната улица десетина едри мъже започнаха да ни провокират: „Какво се правите, че не ни забелязвате?!". Ние продължихме, но заплахите не спряха: „Елате бе, елате да ви видим какви сте вие, ей, мухльовци!". Почти бяхме отминали тяхната маса, когато единият ме замери с метален стол по главата и рамото, докато се опомня, ме заобиколиха и нападнаха... Опитах се да се отбранявам, жените от съседните маси се разпищяха...

Видях смъртта с очите си, разминах се на косъм, единият от братя Велеви - Петър, ме наръга в гръб в крака с нож, видях острието, когато се обърнах, то бе дълго около 15 см, посегна и замахна да ме наръга повторно. Имах огромен късмет, моят приятел Чавдар предотврати повторен удар с ножа, който можеше и да е фатален. Всичко стана неочаквано.

Първо усетих топлина и парене, болката идва после, когато видях окървавената си ръка, разбрах какво се е случило с мен, паднах на земята, а той продължаваше да крещи: „Елате, ще ви заколя!". После съм изпаднал в шок, как съм стигнал с чичо ми до филиала на Спешна помощ в Разлог не зная, губят ми се някои моменти.

Надявам се компетентните органи да си свършат работата, те са единствената ми опора в създалата се ситуация, жертва съм на хора от сивия сектор, които започнаха открита война с нас. Никога не съм вярвал, че ще попадна в подобна ситуация с лица, които се приемат за „силните на деня", познавам ги само по физиономия, сред тях Николай Попниколов, Асен, Любо Каназирев. Знам, че от тях често има оплаквания, наши охранители им правят забележки за поведението им. Но личен мотив определено няма. Моите приоритети са съвсем различни от техните, не пия и не пуша, не съм конфликтен, с тях няма какво да деля. Сега завърших право и имам други цели в живота си, уча и спортувам.

В момента не мога да се движа без чужда помощ, раната е дълбока 6 см, имам поставени над 10-12 шева, не избрах да остана в болница, защото съм притеснен. Страхувам се и за брат ми, който е тийнейджър. В спорта, а и от родителите си съм възпитан на издръжливост и силен дух, но за такава агресия, и то без причини, определно не съм подготвен. Вярвам в Бог и в доброто, и не на последно място благодаря на всички, които ми се обадиха по телефона, за да ме подкрепят морално в тежкия момент.

Очаквам още провокации от страна на нападателите, те по всякакъв начин ще се опитат да излязат невинни, но хората в района ги познават и определено се страхуват от тях", заключи разказа си Алексиев.