Маурицио Аривабене се замеси в скандал, по време на тренировките за Гран при на Абу Даби във Формула 1. Шефът на Ферари бе обвинен, че е опитал саморазправа със служител на британска медия.

Иначе с очакваната доминация на "Мерцедес" продължава уикендът на последното за годината състезание от Формула 1. В трите свободни тренировки най-бързите пилоти отново бяха Люис Хамилтън и Нико Розберг, а Себастиан Фетел с "Ферари" даде пето време. Въпреки превъзходството си пилотите на "Мерцедес" не бяха особено доволни от автомобилите, защото инженерите изпробват нововъведения и технически корекции за следващия сезон.

За инцидент в бокса на "Ферари" информира популярен британски телевизионен канал. Негов оператор се оплака, че е бил брутално нападнат и прогонен от шефа на "скудерията" Маурицио Аривабене. Босът излязъл да пуши в лошо настроение и се натъкнал на оператора, който правел снимки отвън - нещо разрешено от правилника.

Италианецът обаче избухнал, налетял, прогонил тв екипа и заплашил, че ще "троши глави", ако пак ги види да снимат. По-късно Аривабене отрече такава случка. За разлика от своя началник Фетел е в добро настроение и в колата си дори запя поздравителна песен по радиото за един от инженерите си, който имал рожден ден.

И в последното състезание изпадналият във финансова криза отбор на "Лотус" ще стартира благодарение на Бърни Екълстоун. Собственикът на "Формула 1" кредитира тима с необходимите средства за участие. Не е ясно обаче дали и как "Лотус" ще оцелее за следващия сезон, тъй като автомобилният гигант "Рено" замрази интереса си към евентуална покупка.