С перфектното организиране на 24-ото световно първенство по хандбал за мъже изпратихме послание към света, че Катар може да организира успешно Световното по футбол през 2022 г. Това заяви президентът на организационния комитет на Мондиал 2015 шейх Йоаан бин Хамад ал Тани. „Имаше много кампании срещу нас, но нашият отговор на скептиците беше успешното организиране на световното по хандбал. Усилията ни показаха, че Катар е способен да организира големи спортни събития, дори олимпийски игри, не само световното по футбол", обяви шейх Йоаан, цитиран от "24 часа".

Покрай Световното по хандбал Катар официализира пред света и намерението си да организира лятна олимпиада. „Все още не знаем дали ще кандидатстваме за игрите през 2024 г., но кандидатстване за олимпиада ще има със сигурност, независимо дали за 2024, 2028 или 2032 г.", заяви генералният директор на Катарския олимпийски комитет шейх Сауд Абдулрахман ал Тани. „За 2024 г. не сме решили още. Дали ще дадем кандидатурата си, ще обявим най-късно до септември. Катарско домакинство ще значи изместване на най-престижното мултиспортно събитие от традиционните месеци юли-август за периода между октомври и март, за да се избегнат жестоките жеги. През 2019 г. ще е голямата репетиция преди бъдещите грандомански спортни планове - Катар е домакин на Световното първенство по лека атлетика.

„Ние винаги се стремим към най-доброто и нашата цел е да предложим най-доброто световно в историята. А всички делегати и официални лица казват, че Катар е организирал най-доброто Световно първенство в историята на хандбала", каза още Йоаан бин Хамад ал Тани.

„Организационният комитет беше твърдо решен да направи турнир според дадените обещания. Имаше слухове, че Катар не може да предостави добри условия и съоръжения, че няма готовност. Но от началото на шампионата доказахме точно обратното. Със сериозната си работа доказахме, че правим нещата с действия, а не само на думи", заяви генералният директор на организационния комитет д-р Тани ал Кувари.