Марек започна с победа втората половина на сезона в "А" група, след като наделя над гостуващия Видима-Раковски с 2:1. Иво Паргов се превърна в герой за дупничани, вкарвайки и двете попадения в мрежата на съперника, който показа зъби и до 69-ата минута водеше с 1:0 с гол на Искрен Писаров.

Първото полувреме, както и почти целият мач, премина под диктовката на домакините. Въпреки това възпитаниците на треньора Георги Димитров - Джеки не успяха да отбележат и след почивката бяха наказани за пропуските си.

При една от редките атаки на Видима-Раковски Искрен Писаров бе изведен очи в очи с вратаря на Марек и откри резултата със силен удар - 1:0 за гостите в 55-ата минута.

Дупничани се хвърлиха да изравняват и затвориха съперника си в неговата половина. Така в 69-ата минута Дани Младенов намери с отлично подаване непокрития Иво Паргов и за нападателя не бе проблем да реализира на празна врата - 1:1.

Натискът на домакините продължи и 10-ина минути по-късно отбраната на Видима-Раковски се огъна пак. Иво Паргов отново бе в центъра на събитията, като за нарушение срещу него в наказателното поле на севлиевци съдията отсъди дузпа.

Гостите протеститраха дълго, в резултат на което за втори жълт и съответно червен картон бе изгонен защитникът Милен Лахчев. След поутихването на страстите Иво Паргов пое отговорността и с хладникръвен шут вкара отсъдената дузпа - 2:1 за Марек в 80-ата минута.

Останалите с човек по-малко футболисти на Видима-Раковски опитаха няколко отчаяни атаки, но нямаха шанс срещи числено превъзхождащия ги противник и макар и достойно, все пак загубиха мача.

След срещата треньорът на гостите Костадин Ангелов заяви, че за загубата са виновни неговите футболисти, но отказа да посочи конкретни имена. Той не коментира и решенията на арбитъра.

Наставникът на домакините Георги Димитров - Джеки бе доволен от спечелените три точки и заяви, че с картотекирането на мароканските футболисти, отборът ще изглежда далеч по-добре.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА ПО МИНУТИ!