Най-добрият американски волейболист Матю Андерсън направи изненадваща услуга на Теодор Салпаров, пише в. "24 часа". Нападателят шокира ръководството на Зенит и феновете си със съобщението, че прекратява временно кариерата си. Андерсън напусна руския шампион и не е ясно дали въобще повече ще се състезава. С напускането си обаче той освободи квота за чужденец в Зенит и тя бе заета от Салпаров.

По принцип либерото на националния ни отбор трябваше да играе само в Шампионската лига. Вместо това обаче Теди дебютира онзи ден при победата 3:0 при гостуването на “Грозни” в Суперлигата. Самият капитан на американския национален тим пък даде следното обяснение за напускането си:

"След 2 седмици в Казан депресията се върна и стана много трудно за мен. Мисля, че не е в резултат на това, че играя в чужбина. Просто не мога да живея далече от семейството си. Не мога да тренирам и да играя. Повтарям, нямам никакъв конфликт със съотборниците си, треньорския щаб или ръководството на клуба. Тук в Казан всичко е на най-високо ниво. Реших да си взема почивка и да спра кариерата си, защото съм уморен от волейбола. Не мога да нося маската на един щастлив и безгрижен човек, въпреки, че имам съвсем различно усещане. Имам нужда от време за възстановяване.

Отборът на Пламен Константинов Губерния пък спечели “българското” дерби срещу Газпром на Тодор Алексиев и Теодор Тодоров. Възпитаниците на националния ни треньор биха с 3:0, а българските волейболисти започнаха като титуляри, но бяха заменени.