Милош Раонич, който в момента се намира под №10 в годишната тенис ранглиста, срещна сериозни затруднения в мача си срещу Джак Сок на турнира в Париж, но след малко над два часа здрава битка все пак успя да измъкне крайната победа с 6:3, 5:7, 7:6(4). По време на срещата канадецът наниза цели 19 аса срещу "само" 17 за неговия противник, a в спор за място на четвъртфиналите ще срещне Роберто Баутиста Агут, отстранил Ришар Гаске.

"Знам какво трябва да направя, за да се класирам, но в момента всичко зависи и от представянето на останалите момчета. Именно заради това съм фокусиран изцяло върху собствената си игра", коментира Раонич относно шансовете си да направи своя дебют на Мастърса в Лондон след две седмици.

Давид Ферер също започна с победа своето участие в Париж, преодолявайки съпротивата на намиращия се в страхотна форма през последните месеци Давид Гофен с 6:3, 2:6, 6:3. Следващият съперник на шампиона от 2012 г. ще бъде Фернандо Вердаско, който достигна до тази фаза след победа над Жил Симон.

След като Раонич и Ферер вече си осигуриха място на осминафиналите, това означава, че Григор Димитров ще трябва да достигне до финала на състезанието, за да запази шанс за класиране. Припомняме ви, че по-късно днес българинът също ще излезе на кортовете във френската столица, изправяйки се срещу Пабло Куевас в двубой от втори кръг.