Бившият председател на НС на ЦСКА Стефан Орманджиев говори пред "Тема Спорт" по повод събранието на "Армия­та" миналата неделя. Той не взе категорична позиция кой от двата варианта за бъдещето на клуба предпочита - ново­то дружество да стане наследник на старото, или да се купи лицензът на друг отбор от А гру­па, но изрази подкрепата си към Гриша Ганчев.

"Представените два ва­рианта не са нови като идея, но смятам, че ще да­дат резултат. Има положителни индикации - с проблема на ЦСКА се анга­жират министерството на спорта, Боби Михай­лов, премиерът... Правна­та комисия на БФС ще взе­ме решение за новото дружество на база доку­ментацията и законите. Надявам се, че има начин, чрез който да се съдей­ства на ЦСКА. Убеден съм, че от клуба подхождат към казуса внимателно, проучили са нещата и имат нужната компетен­ция. И все пак ЦСКА тряб­ва да е готов за отговор и "Да", и "Не" за новото дружество и да се реагира адекватно при отказ", ка­за Орманджиев.

"ЦСКА продължава да има влияние в българския футбол и да фокусира все така огромен интерес. Дори от Левски си призна­ха, че без големия си съ­перник се чувстват некомфортно. Гриша Ган­чев е открит към народа човек, излиза и казва не­щата в прав текст, кое­то беше важното в този момент и трябва да се оцени. Дано всичко се на­реди в полза на ЦСКА и не­щата с новото дружест­во да се получат. Защото добро решение за клуба ще е добро и за нашия футбол. Връщането на отбора в елита е от го­лямо значение за спорта в България. И всички трябва да действаме в тази посока. БФС има ин­терес да помогне, защо­то също страда от това, че ЦСКА го няма в елита. Така че да видим какво ще се случи. Пожелавам успех на Гриша Ганчев", добави Орманджиев.