"ЦСКА Акционерите" са много далеч от желанието на Гриша Ганчев да бъдат събрани 20 милиона лева за дълговете на ПФК ЦСКА. Иван Манов от сдружението обяви, че събраните средства са малко над 7000 лева.

"ЦСКА Акционерите" си постави амбициозната задача да обедини червената общност и чрез дарения да се съберат 20 млн. лева за три месеца. Акцията има и междинен срок - 1 млн. лева до 20 декември.

"Тази кампания е изцяло спонтанна реакция, извършва се, без да са вложени средства в каквато и да е реклама, без подкрепа от страна на клуба или някакви знакови фигури. Изключително важен е и фактът, че се извършва в момента, в който въпросителни около бъдещето на ЦСКА никнат като гъби след дъжд, хората не знаят на какво и кого да вярват", обясни Манов пред колегите от вестник "Дневник".

Ако желаната цел не бъде постигната, събраните средства ще бъдат дарени на волейболния ЦСКА.

"За нас като сдружение тази кампания със сигурност ще бъде успешна, защото и самите условия, които са заложени, ще доведат до подкрепата за ЦСКА. Интересното е, че за пореден път, но няма да е за последен, отново откликват обикновените хора - тези, които биха лишили семействата си от коледни подаръци, за да помогнат на ЦСКА. От друга страна, т.нар. червени легенди, известните личности, отново се ослушват, което в никакъв случай не е изненада".

Манов припомни, че в рамките на календарната година това е поредната дарителска кампания в подкрепа на ЦСКА. "Червеният привърженик доказа през тази година своята лоялност и отговорност към ЦСКА. Друг е въпросът, че липсва фигура с обществено влияние, която да обедини и канализира усилията на хората. За съжаление нашето сдружение все още е твърде младо и непознато за много хора и не може да се нагърби с такава задача", добави той.