Лионел Меси коментира появилата се днес информация, че може да получи присъда от 22 месеца затвор. Футболистът излезе с позиция по случая.

Аржентинецът разпространи писмо до медиите чрез фирмата, която държи правата му, като заяви мнението си във връзка противоречивите страсти, които завладяха обществеността, след като от Прокуратурата обявиха, че трябва да бъде съден само бащата на каталунската звезда Хорхе, тъй като четирикратният носител на Златната топка няма отношение към тези операции.

В съобщението, разпратено до медиите се казва, че Прокуратурата е мотивирала стойностно своето решение обвинение да не се повдига на Меси, макар и това да не е зачетено от съда. В позицията се добавя, че в последните седмици защитата на Меси е представила достатъчно доказателства, които оневиняват нападателя.

Припомняме, че Лионел Меси и неговият баща Хорхе бяха обвинени през 2013 година, че са отклонили 4,16 милиона евро от данъците, засягащи приходите от продажбата на имиджа на аржентинската суперзвезда.

Отклоняването от плащането на данъци е станало чрез създаване на фиктивни фирми в Белиз и Уругвай, смятани за данъчен рай.