Ръководството на Лудогорец прави всичко възможно да се подсигури, ако се стигне до продажба на титулярния вратар Владислав Стоянов. "Орлите" вече продължиха договора на резервния страж Милан Борян, но междувременно от клуба следят и друг вариант за негов заместник. Това е румънският национал Силвио Лунг - младши.

25-годишният вратар е собственост на Астра (Гюргево) и с този тим стана вицешампион и спечели Купата на Румъния. Той е считан за един от най-добрите играчи под рамката в родината си и дори има 3 мача за националния отбор. Лунг играе за Астра от 2011 година, но иначе е юноша на Университатя (Крайова)

Той е сина на Силвио Лунг - старши, който има 77 мача за Румъния и над 300 мача за Университатя, като е носил екипа и на гранда Стяуа. При евентуална продажба на Владислав Стоянов, никак не е изключено да се стартират преговори за привличането на Лунг.

Трансферът му може да се осъществи по-лесно, тъй като Астра бе изваден от евротурнирите заради неплатени дългове. По този начин вратарят може да бъде уреден за по-малко пари и да бъде изкушен от предизвикателството да играе в Европа с разградчани.