Президентът Росен Плевнелиев връчи отново трофея на победителката и в днешния супергигантски слалом за Световната купа по ски - алпийски дисциплини, за жени в Банско и отново след вчерашния си триумф в алпийската комбинация тази привилегия заслужи австрийката Анна Фенингер, която изпревари и днес водачката в генералното класиране Тина Мазе от Словения, а третото място на подиума зае голямата Линдзи Вон от САЩ.

Кметът на Банско Георги Икономов, председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев, неговият заместник Георги Бобев също бяха сред офицалните лица, които първи поздравиха призьорките и им връчиха наградите под бурните аплодисменти на многохилядната публика на Бъндеришка поляна. Анна Фенингер каза на пресконференция след награждаването, че е много щастлива от факта, че за първи път печели в два поредни дни в две различни дисциплини от състезания за Световната купа.

"Наистина за мен това чувство е малко непознато да печеля в два поредни дни в две различни дисциплини. Имам по два златни медала от световно първенство и от олимпиада, но за Световната купа не бях постигала това и затова наистина съм щастлива."

На въпрос как се чувства след такава поредица от успехи в последно време Фенингер отговори, че самочувствието й сега е различно от това през декември, когато в няколко старта не е успявала да стигне до победата и шест пъти е завършвала втора.

"Сега всичко се получава и съм много радостна", добави тя. Анна Фенингер не оцени като много големи шансовете си за спечелване на победата в генералното класиране за Световната купа, защото водачката Тина Мазе, както тя обясни, има две състезания повече в слалома.

"Тя кара слалом, аз не карам, така че ще се борим и ще видим накрая кой ще е първи", каза днешната победителка.

Тя има много добри спомени от Гармиш и припомни, че е станала световна шампионка в суперкомбинацията, което е било голяма изненада и за нея. Затова и очаква с много голямо нетърпение да се завърне там. Публиката даде днес невероятна подкрепа на Анна, а как тя оценява публиката - това беше последният въпрос към Фенингер, а нейният отговор бе:

"Много харесвам Банско, защото имах тук два невероятни дни, и второ - днес чувах публиката, когато се спусках към финала. Това беше наистина невероятно чувство да видиш колко много хора те подкрепят и затова благодаря на Банско", завърши с усмивка чаровната австрийка.