Бюджетът на старозагорския Берое бе намален драстично, информира "България днес".

Основният спонсор на клуба ТЕЦ "Марица-Изток 2" е спрял да налива средства в отбора. Според изданието, това е станало факт още преди загубата от ЦСКА за Купата.

Както е известно, Берое разполагаше с един от най-големите бюджети в родния футбол. Единствено Лудогорец можеше да си позволи по-голяма сума за заплати и селекция.
Тимът от Стара Загора получаваше над 3 милиона лева годишно от ТЕЦ "Марица-Изток 2". Компанията придоби 100% от акциите на клуба през 2011 година и нещата за тима от Стара Загора вървяха по мед и масло.

От два месеца насам нещата се променили. Основният спонсор на старозагорци спрял кранчето. Ръководството на тима обяснило на играчите, че нещата оттук нататък се променят и заплатите им ще бъдат солидно намалени. Пред тях вече не била поставена цел участие в Европа, а просто да доиграят сезона.

След като чули лошата новина, играчите на Берое решили да не си дават много зор в оставащите срещи до края на сезона. За това говорят и резултатите на тима.

Тимът от Стара Загора е спечелил едва две от шест срещи. И то срещу опашкарите Пирин и Монтана. Освен това "заралии" ядоха здрав бой от аматьорския ЦСКА за Купата на България в първия полуфинал. След загубата падна главата и на треньора им Петър Хубчев.

"След като държавата спря да дава пари, нищо не играят. Явно им липсва мотивация", коментираха феновете на стадиона в Стара Загора по време на срещата с "армейците".

Все пак ръководството на Берое е обещало на играчите да получат солидна премия, ако отстранят "червените" за Купата на страната. Класиране за финал изглежда малко възможно с оглед на факта, че "заралии" имат пасив от два чисти гола.

Още през лятото се усети, че нещата в клуба от Стара Загора не са както преди. Тогавашният треньор Петър Хубчев сглоби тима главно от свободни агенти. Преди години "зелените" отвързваха кесията и купуваха поне по един играч.