Динамо (Киев) запази по доста неочакван начин шансовете си да се класира за фазата на директните елиминации в Шампионската лига.

Отборът записа изключително ценна победа в гостуването си на Порто от петия кръг в група "G" на надпреварата.

Украинците се наложиха с 2:0 на "До Драгао". Андрий Ярмоленко в 35-ата минута от дузпа и Денис Гонзалес в 64-ата минута бяха авторите на двата гола за гостите в мача.

Динамо видимо бе по-активният отбор още от началните минути и повече търсеше откриване на резултата.

В 34-ата минута Имбула извърши нарушение срещу Рибалка на границата на наказателното поле и гостите получиха дузпа в своя полза. Андрий Ярмоленко се нае да изпълни наказателния удар и бе точен за 0:1.

Порто опита да промени нещо в играта си, но в 64-ата минута получи втори гол във вратата си. Гонзалес бе изведен на скорост, опита прехвърлящ удар, като Икер Касияс не се намеси никак убедително и макар да докосна топката, позволи тя да го прехвърли и да се озове за втори път във вратата му - 0:2.

Така Динамо стигна до успеха и събра актив от 8 точки, като остава на 2 зад лидерите Порто и Челси, които са с по 10, но има реален шанс да продължи напред, ако в следващия кръг победи у дома Макаби (Тел Авив).