София ще кандидатства и за втория етап от битките в професионалната верига на международната федерация по бокс АИБА. Става въпрос за категория до 81 килограма, в която се бие Спас Генов.

Във втория етап ще се включат още двама българи - Тервел Пулев, който пропусна първия заради операция от апандисит, а и Александър Александров-Памперса, който игра вече един мач като заместник на друг боксьор. Отделно ще продължат Спас Генов и Борис Георгиев, на които им остава по един мач.

Първият етап на веригата приключва с мегаспектакъл в столичната зала "Универсиада" тази вечер. За титлата и златния пояс в категория до 81 килограма ще се бият в 8 рунда иранецът Ехсан Рушбахани и представителят на остров Мавриций Жозеф Кенеди Сен Пиер.

Влизането на Рушбахани във финала предизвика недоумение у Спас Генов. Иранецът записа две загуби в битките до момента, но въпреки това бе класиран напред.

Представителите на АИБА в София така и не успяха да обяснят точно как става подреждането в категорията.

При положение че Спас тази вечер победи ирландеца Джоузеф Уорд, ще стане №2 в ранглистата, пояснява "24 часа". Шампионът почива в следващия етап, а загубилият тази вечер става претендент за №1. На мястото на победителя пък влиза резервен боксьор, който заема №7.

Ден по-късно в Новосибирск Борис Николов излиза срещу Вячеслав Кислицин в категория до 64 кг. Боевете от втория етап трябва да почнат в края на март.

Крайната цел на Спас Генов е да спечели квота за Рио де Жанейро, обясни шефът на федерацията по бокс Красимир Инински. Организацията в София бе определена като отлична и от двамата представители на международната федерация.