Паузата в първенството вместо спокойствие донесе доста напрежение в Левски. Започна се още с пресконференцията, дадена от собственика на клуба Тодор Батков, който потвърди, че ще даде 15% от акциите на тръста "Синя България", пише "Тема: спорт".

Наред с това обаче адвокатът обясни, че на "Герена" се бави заплащането както на администрация и служители, така и на футболистите. А на всичкото отгоре трябва да се изплатят и около 1,1 милиона лева, за да може Левски да е спокоен за придобиването на професионален лиценз за следващия сезон.

Вчера сините заминаха с празни джобове за Пловдив, където днес им предстои визита на Ботев. В последните си четири гостувания на канарчетата (три в А група и едно за купата) те неизменно губят. Днес Георги Иванов обаче е изправен пред две изпитания. Първото е по време на самия мач, а второто след него.

На игрището Левски ще гони оставане в първата шестица, защото при поражение отборът ще изхвърчи от нея. Това само по себе си след 16 изиграни кръга ще бъде копаене на ново дъно. Не по-маловажна обаче е мисията му след последния съдийски сигнал на Коматево. Той ще има трудната задача да убеди Димитър Димитров да поеме Левски през зимата.

При спечелени три точки и силна игра ще му бъде поне малко по-леко. Защото бургазлията държи да получи гаранции, че ще може да направи качествена селекция, като привлече между шест и осем нови футболисти. Както и да освободи голяма част от настоящите играчи. Пари за такова нещо към момента няма.

И затова Иванов ще трябва да покаже големи ораторски възможности, за да придума Херо да се навие да постави на карта авторитета си и да приеме офертата срещу по-скромна селекция. Ако не успее, то на "Герена" отново ще изпаднат в конфузната ситуация да си задават въпроса - "Какво ще правим след един месец?". И вероятно Гонзо ще трябва сам да се оправя със ситуацията до края на сезона.