Томаш Белучи спечели дебютното издание на тенис турнира в Женева. Бразилецът завоюва титлата в надпреварата, надигравайки Жоао Соуса със 7:6(4), 6:4 във финалния двубой на "Geneva Open".

По този начин Белучи прибави трофей №4 към своята колекция, а интересна подробност от статистиката е че три от четирите му триумфа на ниво АТР до този момент бяха на швейцарска земя. През 2009-а и 2012-а година бразилецът спечели турнира в Гщаад, а единствената му титла извън Швейцария дойде на състезанието в Сантиаго през 2010-а.

Финалната среща в Женева започна с ранен пробив за Белучи, който след това моментално го затвърди, а малко по-късно отрази два шанса за рибрейк и вече водеше с 3-1. Португалецът все пак намери начин да изравни резултата, измъквайки следващото подаване на съперника си, но след това отново се пропука и при 5-3 бразилецът вече сервираше за спечелването на сета.

В този гейм Белучи поведе с 40-0 и имаше пред себе си три поредни сетпойнта, но Соуса отвърна със серия от пет поредни точки и равенството отново бе възстановено. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който започна с три поредни точки за португалеца, но той не съумя да запази предимството си и позволи на Томаш да достигне до пълен обрат, печелейки седем от следващите осем разигравания, а с това и първата част.

Соуса продължи да се бори и достигна до пробив още в самото начало на откриващата част, но в крайна сметка успя да задържи предимството си само до 4-2. Тогава Белучи отново пое контрола върху случващото се на корта и със серия от четири поредни гейма подпечата крайната победа след час и 33 минути игра.