Пловдивският Марица се класира за финала в първенството на България, след като спечели и втория си полуфинален мач срещу ЦСКА, този път с 3:1 (23:25, 25:15, 25:17, 25:19) в столичната зала Васил Симов, предаде bgvolleyball.com.

Така носителките на Купата приключиха серията с 2:0 победи и очакват победителя от двойката Левски - Казанлък Волей.

Отборът на Марица от самото начало взе инициативата, благодарение на добре организираната си игра и доста грешки от страна на ЦСКА. Пловдивчанки поведоха с 12:7, но Червените не се отказаха и след като на няколко пъти предугадиха атаката на съперника чрез блокади, изравниха до 12:12.

След това, последваха няколко успешни блока за Марица и Жълто-сините отново дръпнаха с 16:13. И въпреки това момичетата на Юлия Иванова не се отказаха нито за секунда и успяха да направят пълен обрат, за да поведат в геймовете след 25:23. Отговорът на Марица във втората част бе мигновен, като отборът поведе набързо с 8:1.

Този път пловдивчанки не допуснаха изненади и приключиха гейма след 25:15. Сценарият в третия гейм бе подобен, като след равностойно начало маричанки успяха да се откъснат и да го спечелят с 25:17. В четвъртия гейм силната блокада помогна на Марица да се откъсне с 8:5 при първото техническо прекъсване. Аванс, който волейболистките от Пловдив запазиха до края на мача.