Тотнъм се наложи с 2:1 при гостуването си на Хъл Сити, с гол в последните секунди от редовното време.

Двубоят от 12-я кръг на Висшата лига започна по-добре за Хъл, но силно второ полувреме на Тотнъм донесе трите точки за "шпорите".

Успехът позволи на лондончани да се качат с една позиция напред в класирането до десето място, със 17 точки, а Хъл остана само на една точка от зоната на изпадащите.

Джейк Ливърмор откри още в осмата минута за домакините, след едно лошо изчистване от защитата на Тотнъм, което сложи топката на крака му, и той от 15-16 метра по диагонала я прати в мрежата на Юго Лорис.

Хъл бе по-добрият отбор през първото полувреме, и имаше още две отлични положения да покачи аванса си. Роби Брейди  бе отказан от Лорис, а Хатем Бен Арфа шутира на сантиметри над напречната греда.

След почивката обаче Хъл получи сериозен удар, когато Гастон Рамирес бе изгонен директно в 50-та минута. Той загуби топката при едно единоборство, и след това си изкара яда на Ян Вертонген. Оттам Тотнъм сериозно дръпна, и на практика бе единственият отбор, който търсеше гола. Той дойде в 61-та минута, когато Кристиан Ериксен стреля от пряк свободен удар, нацели гредата, но Хари Кейн бе на точното място, за да засече рикоширалата топка право във вратата.

Роберто Солдадо, Кейн и Ерик Ламела направиха още пропуски, преди Ериксен да донесе победата на Тотнъм в заключителните секунди от редовното време.

Ериксен отбеляза попадение, подобно на гола на Хъл, и с прецизен диагонален шут от разстояние вкара за 2:1 в полза на Тотнъм.

Четирите минути добавено време не стигнаха за повече, макар че Хъл погледна към вратата на гостите  и така тимът записа трета поредна загуба в Премиършип.

ХЪЛ СИТИ-ТОТНЪМ 1:2

1:0 Ливърмор (8'), 1:1 Кейн (61'), 1:2 Ериксен (89')