Отборът на Барселона приема единайсеторката на Рома, в среща между двата тима от група "Е" на Шампионската лига.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ЖИВО ТУК!


(Снимка: Marca.com)

Домакините са лидери в подреждането, разполагайки с актив от 10 пункта. Рома е втори, като е записал едва 5 срещу името си.

Барселона по-скоро би следвало да очаква успех или поне равенство, но е малко вероятно тимът да допусне поражение пред собствена публика. Достатъчен аргумент за това е фактът, че Барса демонстрира увереност, характер и отлична успеваемост на „Камп Ноу", в срещите си от надпреварата.

Феновете на отбора не са били често разочаровани на свой терен, като за последно „блаугранас" стъпиха накриво у дома срещу Байерн, преди 2 сезона, когато бяха разгромени с 0:3.

Това бе и единственото поражение за състава в 35 домакински двубоя в Шампионската лига.

В същото време Барселона е повече от убедителен в срещите си с италиански съперници на собствен терен, в рамките на мачовете от Лигата.

На „Камп Ноу" каталунците разполагат с цели 13 успеха, 5 равенства и едва 2 загуби срещу единайсеторки, пътуващи от Апенините до Пиренеите.

Тази статистика едва ли радва особено отбора на Рома, който тази вечер ще трябва да покаже какво може срещу набралия сериозна скорост след грандиозното 4:0 над Реал в Ел Класико състав на домакините.

Друга интересна подробност преди началото на двубоя днес - Луис Енрике вече се е изправял срещу Франческо Тоти, само че като действащ футболист.

През сезон 2001/2002 Барселона отново мери сили с Рома, като тогава Лучо е в редиците на каталунците, а Тоти е с капитанската лента на италианския състав.

Тогава Барса стига само до равенството (1:1) на „Камп Ноу", но губи с категоричното 0:3 в Рим. Въпреки това Рома остава на третото място в групата, а испанците триумфират като номер едно в нея.

По всичко личи, че и през този сезон Барса ще е лидер в крайното класиране на групата си.

Стартовите състави на двата тима:

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Вермаелен, Алвеш, Пике, Алба, Ракитич, Бускетс, Роберто, Меси, Суарес, Неймар

РОМА: Шчесни, Майкон, Манолас, Дине, Рюдигер, Кейта, Наинголан, Пянич, Флоренци, Джеко, Фалке

Съдия: Джунейт Чакър

Стадион: "Камп Ноу"