Временният наставник на националния отбор Михаил Мадански даде сензационна пресконференция. На нея той бе в компанията на капитана на държавния тим Стилиян Петров.

На брифинга си Мадански очерта основните цели пред държавния тим в предстоящите мачове с Украйна и Уелс и даде своята визия за бъдещето на отбора.

"Надявам се на днешната пресконференция да говорим повече за футбол и по-малко за сватби. Опитах се да покажа, че каузата "национален отбор" е над всичко. Затова поканих и треньори от Левски и ЦСКА в "А" отбора.

Целта в предстоящите два мача е да се опитаме да покажем донякъде променено лице. Ще покажем нови изпълнители и нов начин на игра. Трудно е за две тренировки да променим цялостния облик. Затова искам достойно представяне срещу Украйна и победа срещу Уелс", коментира Мадански.

"Вижте колко е важно един капитан да говори. Това е истинското му поведение. Никога не съм си представял, че в националния отбор на България могат да изглеждат така, че той представлява една сбирщина и група от олигофрени", допълни селекционерът.

Мадански удари сериозно рамо на младите играчи в държавния тим.

"Виждам в този състав едни изключително възпитани и интелигентни момчета. Ако аз подпиша договор с националния отбор, никога и по никакъв начин няма да обидя играчите, че са слаби.

Когато подписваш договор, знаеш какви са играчите, знаеш какъв ти е материалът. Или се съглсяваш, или не. Аз продължавам да твърдя, че имаме много добри играчи.

Всички млади момчета на по 20-21 години заслужават да играят в националния отбор. Аз съм непоправим оптимист. В последните 3 години съм неотклонно треньор на юношески и младежки национални отбори.

Класирах за последно младежки национален отбор. Виждам някакви наченки на футбол и развитие, без да сме направили нещо кой знае какво. Ако ние продължаваме да се страхуваме и да не ги пускаме, ще си останат вечните таланти. Оптимизмът ми идва оттам, че познавам добре тези млади момчета и те имат бъдеще. Нещата не опират само до гол оптимизъм", продължи преподавателят в треньорската школа.

"Съгласен съм със Стилиян, че ако се постави цел на всяка цена цел класиране на Мондиал, ще бъде грешка. Моята визия е следната - 2-3-ма от стария отбор, говорим възраст над 28 години, и всичко останало да са млади момчета. Ако така се работи, за година може да се изгради достатъчно силен отбор, който да бъде конкурентноспособен.

Ако си спомняте, миналата година аз работих с Матеус. Аз не искам играчите да са приятели, не искам да се целуват по коридорите, искам да играят както искат по терена. Да не си подават така, все едно се мразят. Нека правят каквото искат в личния си живот, искам да бъдат достойни за уважение на терена.

Искам просто да има уважение, за да може когато се наложи да отидем и на сватба", завърши Мадански.