Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви след равенството 0:0 срещу Реал Мадрид в първия четвъртфинал от Шампионската лига, че всичко ще се реши на реванша на „Сантиаго Бернабеу“, където отборът му ще отиде с надежда да елиминира противника. Той  обърна внимание на промяната в играта на неговия отбор през второто полувреме на мача. Гостуващият тим доминираше през първите 45 минути, като на няколко пъти вратарят Облак спаси тима си от попадение. През втората част "дюшекчиите" изравниха играта и на свой ред застрашиха Касийяс, но без успех.

„Реал Мадрид е много силен съперник и ние успяхме да го удържим. Важно е, че не допуснахме гол. На „Бернабеу“ ще отидем с надежда, че може да елиминираме Реал Мадрид. Всичко може да се случи“, каза Диего Симеоне.

„Доволен съм от реакцията, която показахме през второто полувреме. Имахме ситуации, но не успяхме да ги реализираме. Облак заслужава само похвали.  Обикновено, когато един отбор е по-добър през първата част, накрая печели и мача, но днес това не стана. Не трябва да позволяваме такова първо полувреме като днешното на "Бернабеу", допълни наставникът.

Симеоне отказа да коментира решенията на съдията Милорад Мажич. „Всички видяха как Рамос удари Манджукич. Това остана скрито само за съдиите“, завърши той.