ЦСКА ще гостува на ФК Сарая (село Сарая) в 1-ия кръг на междуобластните квалификации в потока София-град (София) - Пазарджик в турнира за Купата на България, реши тегленият днес жребий в Зоналния съвет на БФС-София.

Ботев (Ихтиман) чака победителя от този двубой в последното регионално пресяване преди националното ниво на турнира.

Срещата ще се играе на 2 септември 2015 година, от 18:00 часа на стадион "Георги Бенковски" в град Пазарджик. На 9-и септември пък победителят от този мач ще се изправи срещу Ботев (Ихтиман). Снощи и двата отбора победиха областните си противници.

ЦСКА прекърши трудно Септември (София) с 1:0, а Сарая победи Чико (Бяга) с 2:0 благодарение на двата гола на Георги Спасов. През миналата година Сарая завърши на 4-о място в "А" областна група-Пазарджик, а новия сезон стартира с убедителна домакинска победа с 5:0 над отбора на Синитево.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЕЛО САРАЯ:

Сарая е село в Южна България. То се намира в община Пазарджик, Област Пазарджик. Населението му е 1427 жители. Селото се намира в равно място, на около 7 километра от град Пазарджик, в близост до автомагистрала Тракия, която минава покрай северния край на Сарая. На запад минава пътят, свързващ Пазарджик и Панагюрище. В землището на Сарая са открити няколко тракийски могили. Името на селото се тълкува, че е имало сарай (от турски: дворец). При смяната на турските имена на селата жителите отказват да променят името на селото и така то остава. Останките от двореца до селото са съществували допреди няколко години, но днес вече са напълно унищожени.