Григор Димитров записа своята 40-а победа за сезона, надигравайки Дуди Села в двубой от втори кръг на US Open - турнирът, където до началото на тази седмица нямаше нито една победа в основната схема.

"Нищо не може да се сравнява с Ню Йорк, тук има много неща, които могат да те разсеят, но мисля, че направих добра подготовка за турнира. Освен това през тази година подходих по малко по-различен начин, а и сега се чувствам различен тенисист в сравнение с миналото. Това ми помага да се представям по-добре и да не свалям поглед от поставената цел", коментира първата ни ракета.

"Последните няколко месеца бяха невероятни за мен. Пристигнах на Уимбълдън, спечелил АТР титла и това определено ми помогна, защото бях изиграл повече мачове на трева от всеки друг. Това ми даваше допълнително предимство всеки път, когато излизах на корта. Очаквах да играя добре на Уимбълдън", добави Mr. "Hot-Shot", който след това бе попитан защо според него толкова много хора харесват играта му.

"Мисля, че на феновете им допада да гледат моя стил на игра, но на тази фаза от турнира искам да играя добър, процентен тенис и да печеля мачовете си. Това е най-важното нещо", бе отговорът на Григор.

Въпреки че без никакво съмнение Димитров е най-добрият български тенисист, той не смята, че е близо до постиженията на сестри Малееви - Мануела, Катерина и Магдалена. "Те все още са най-големите имена в очите на хората, когато говорим за български тенис. Но у дома все повече хора ме разпознават, което е нещо хубаво", коментира притежателят на всички престижни постижения в българския мъжки тенис.

Разбира се, не бе подмината и темата за Мария Шарапова - нещо, без което не минава нито едно интервю на Григор Димитров. Този път акцентът бе дали ползва опита и съветите на Маша.

"Какво да ви кажа, Мария е истински шампион. Тя знае как да се справя с всякакви ситуации на корта, тъй като вече е била на върха. Не се страхувам понякога да я помоля за съвет, ако може да се каже така. Мисля, че Мария е най-големият пример за това как даден тенисист може да се справя с трудностите както на корта, така и извън него. Според мен тя е най-добрата в това, което прави", не спести комплименти Григор.