ЦСКА и Локомотив (Пловдив) не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в мач от последния 40-и кръг на първенството в „А" група. Двубоят бе последен за един от любимците на „червената" публика - Мартин Петров, който изигра последния си мач като професионален футболист.

Бившият национал започна в стартовия състав и бе заменен в началото на втората част под бурните овации на публиката. Преди срещата пък Марто бе награден от букет червени рози и награда от ръководството на ЦСКА.

Благодарение на спечелената точка и победата на Левски над Литекс в Ловеч, ЦСКА завърши на второ място в крайното класиране в шампионата.

ЦСКА имаше тотален контрол над двубоя, но въпреки това допусна да изостава в резултата в 29-ата минута, когато при една от редките си атаки Локомотив вкара гол. Любопитното е, че се разписа не кой да е, а бившият нападател на ЦСКА Спас Делев, който вкара първия си гол с екипа на Локомотив!

ЦСКА изравни чак в 70-ата минута чрез Тони Силва. Бързоногият футболист се разписа на празна врата, след като получи отличен пас от Емил Гъргоров.

Домакините има за какво да съжаляват, тъй като направиха куп пропуски. Мартин Петров, Ивайло Чочев, Тони Силва на няколко пъти излизаха на стрелкови позиции, но ударите им или бяха неточни, или спасени от Данчо Господинов.

ЦСКА - ЛОКОМОТИВ (ПД) 1:1 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)