Манчестър Юнайтед надигра непретенциозния състав на Съндърланд с 2:0, в срещата между двата тима от 27-ия кръг на английската Висша лига.

И двата гола за "червените дяволи" реализира Уейн Рууни, разписал се на два пъти през второто полувреме - първо от дузпа, а след това и малко преди края на редовното време.

Само до 7-ата минута на мача резултатът вече можеше да бъде 2:0, в полза на... гостите, след опити за промяна на статуквото, от страна на Конър Уикъм и Джърмейн Дефоу. За щастие на Ван Гаал неговият избор номер едно на „червената" врата Де Хеа спря и двете опасности, като се оказа последната преграда между топката и голлинията. Слаб старт за Юнайтед, а същевременно с това премерен ентусиазъм, идващ от редиците на „черните котки".

17 минути след началото сценарият се повтори на 90%, като отнета от халфовете на Съндърланд топка достигна до адресата си, в лицето на Дефоу, но нов блестящ рефлекс на Де Хеа остави безмълвен бившия нападател на Тотнъм.

Първата реална опасност за домакините дойде в 27-ата минута на мача, когато изстрел на Йънг рикошира в тялото на бившия „дявол" О'Шей и потегли към мрежата, но в последния момент срещна напречната греда и се върна обратно в игра.

В 38-ата минута Рууни стреля опасно от свободен удар, но Пантилимон спаси.

До почивката гол не падна, двата тима се насочиха към съблекалните, а изражението на Ван Гаал бе повече от угрижено и умислено.

След подновяването на играта домакините вдигнаха оборотите и положенията за тях пред вратата на съперника зачестиха.

В 64-ата минута Фалкао бе на път да се разпише от близка дистанция, като на пръв поглед нямаше как да сгреши. Не така обаче смяташе комбинацията от бивши състезатели на Юнайтед, в лицето на настоящите такива на гостите - О'Шей и Уес Браун, които с общи усилия повалиха Радамел на терена. Реферът първоначално понечи да покаже червен картон на О'Шей, но в последствие реши, че Браун е бил този, който е действал неправомерно и му посочи съблекалните.

Зад топката от бялата точка застана Рууни, който не сгреши, давайки предимство на манчестърци.

За да затвърди факта, че "по-скоро става" за нападател, а идеите за преквалифицирането му в халф са излишни и ненужни, Уейн вкара и втория си гол в срещата, разписвайки се при добавка към шут на Янузай минути преди последния сигнал.

До края резултатът можеше да стане и по-впечатляващ за „червените дяволи", но пропуски на лидерите на тима лишиха отбора от подобен развой на събитията.

Така във временното класиране Юнайтед изпревари Арсенал и зае третата позиция, при уговорката обаче, че „артилеристите" все още не са изиграли срещата си от текущия кръг.

Ето и 11-те, с които Ван Гаал стартира днес: Де Хеа, Еванс, Рохо, Смолинг, Валенсия, Йънг, Ди Мария, Блинд, Ерера, Рууни, Фалкао